Карактеристики на идеалниот градоначалник и претседател

Чесноста и чувството за одговорност меѓу другите се карактеристиките кои треба да ги поседува еден политички функционер без разлика дали е пратеник, градоначалник или претседател. Дали сметате дека овие карактеристики (треба да) ги поседуваат и новите кандидати за пратеници?

kakov pratenik sakame