Кандидатите и партиите на парламентарните избори

Големите политички партии добитните места на кандидатските листи претежно ги резервираат за кандидатите мажи. Направивме интерактивна мапа со демографски податоци за кандидатите на политичките партии за претстојните парламентарни избори. Проверете во која општина живеат најголем број од кандидатите, која е нивната просечна возраст по пол и изборна единица, и каква е половата застапеност меѓу кандидатите според нивниот ред број на кандидатските листи.

Pin It