Халими Иљаз

hiПолитичка партија: ДПА

Програма: /

  • Роден 1954 година во с. Сушиќе, Косово. Живее во Тетово. Oженет е, има еден син.

Образование

  • Дипломирал Филозофија и социологија на факултетот во Приштина.

Професионална кариера

  • Поранешен потпретседател на македонското Собрание 1998-2002.
  • Пратеник во македонското Собрание во неколку мандати.
  • 1979-1998 Професор и директор во Тетовската гимназија „Кирил Пејчиновиќ“.
  • Заменик министер во Министерството за одбрана
  • Раководител на Одделението за јавни дејности во Општина Тетово
  • Моментално работи како раководител на сектор информации во Општина Тетово

Членства во организации

  • /

Интернет страна

  • /

Социјални медиуми

Извор на информации