Ѓорге Иванов

giПолитичка партија: ВМРО-ДПМНЕ

Програма: преземи PDF

  • Роден на 2ри Мај, 1960, во Валандово.  Живее во Скопје. Оженет, сопруга  Маја, син Иван.

Образование

  • Дипломирал на Правниот факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје (1982)
  • Магистрира политички науки на темата „Цивилно општество – новите контрадикторности на старата расправа".
  • Доктор на науки со здобиена диплома на УКИМ при Правен Факултет Јустинијан Први – Скопје.
  • Коосновач на првото македонско списание за политичка наука:  „Политичка мисла".

Професионална кариера

  • 1988 започнува неговата седумгодишна новинарска кариера во МРТ, напредува до позиција уредник на Третата Програма.     
  • 1995 започнува со работа на Правниот Факултет Јустинијан Први – Скопје. Професор на катедрата по политички науки ( Политички теории; Политичка Филозофија).
  • 2009 Претседател на Република Македонија (номиниран како не-партиски член).

Членства во организации

  • Основач на Институтот за демократија, солидарност и цивилно општество.

Интернет страна

Социјални медиуми

Извор на информации