Кандидати - Изборна единица 9

Алијанса за позитивна Македонија (АПМ)

 • /

ВМРО - Демократска партија за македонско национално единство (ВМРО-ДПМНЕ)

 • Васко Наумоски

ВМРО Народна партија (ВМРО-НП)

 • /

Граѓанска опција за Македонија (ГРОМ)

 • /

Демократска партија на албанците (ДПА)

 • /

Демократска унија за интеграција (ДУИ)

 • Дритон Малики

Политичка партија Достоинство (ППД)

 • /

Народно движење за Македонија (НДМ)

 • /

Национална демократска преродба (НДП)

 • /

Партија за европска иднина (ПЕИ)

 • /

Партија за економски промени (ПЕП 21)

 • /

Партија за демократски просперитет (ПДП)

 • /

Социјал демократска партија на Македонија (СДПМ)

 • /

Социјал демократски сојуз на Македонија (СДСМ)

 • Пеце Смилевски