Листа на кандидати по поднесители

1. Демокрациа е ре – Партија за нова демократија

2. Партија на Обединети Демократи за Македонија-ПОДЕМ

3. Социјалдемократска Унија - СДУ

4. Демократска Унија на Албанците - ДУА

5. Коалиција ВМРО-ДПМНЕ и други

6. ВМРО - Народна партија (ВМРО-НП)

7. Демократска унија за интеграција - ДУИ

8. Демократска партија на Албанците - ДПА

9. Политичка партија Достоинство - ППД

10. Коалиција СДСМ и други

11. Национлна Демократска Унија - НДУ

12. Либерално – демократска партија - ЛДП

13. Социјал демократска партија на Македонија - СДПМ

14. Политичка партија Демократска Десница

15. Европска Партија на Македонија

16. Партија за демократски просперитет - ПДП - Тетово

17. Национална Демократска Преродба – НДП

18. Обединети за Македонија - ОМ

Pin It