Нелко Нелковски

Nelko_NelkovskiНелко Нелковски
Листа на кандидати на пратеници: Европска партија на Македонија
Политичка партија: Европска партија на Македонија
Изборна единица: 1
Реден број:1

Роден во 1970 г., во Ресен. Живее во Скопје.

Образование

  • Факултет за драмски уметности – Скопје, Постдипломски студии по Театрологија
  • Национална Академија за Театарска и Филмска Уметност „Крсто Сарафов„ - Софија – Бугарија, Театарска режија - Диплома


Професионална кариера

  • Секретар за меѓународна соработка, Македонски Народен Театар Ноември 2006 –
  • Стопанска Комора на Македонија – Скопје,  ПроМаркМедија – Секција за Маркетинг, Претседател 2005 – 2006 
  • Самостоен уметник Т.П. НЕЛКО – Скопје, Статус на самостоен уметник поддржан од Министерството за култура 2003 - 2007
  • Уметнички раководител, Театар „БОЕМИ„ –Скопје Септември 1991 -
  • Креативен директор, Продуцентско друштво „САРОШ„ – Скопје 1990 -


Партиски функции
Претседател на Европска Партија на Македонија – Скопје 2002 –

Членства во организации

  • Претседател, Македонски Центар за Култура и Развој – Скопје 1997 –
  • Член на Извршниот одбор, Младински Совет на Македонија – Скопје 1994
  • Претседател на Театарска Младина на Македонија –Скопје Август 1993 –


Социјални медиуми


Извор на информации
Извор на фотографија
http://www.epm.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=63 (27.05.2011)

Pin It