Александар Даштевски

Aleksandar_DAstevskiАлександар Даштевски
Листа на кандидати на пратеници: Политичка партија Демократска десница
Политичка партија: Политичка партија Демократска десница
Изборна единица: 2
Реден број: 1

Роден во 1962 г., во Белград. Живее во Скопје.

Образование

  • Положен Правосуден испит – Скопје 1992
  • Дипломиран правник, Правен факултет – Скопје 1988


Професионална кариера


Партиски функции

Членства во организации

  • Член на Комисија за надворешни работи при Адвокатска Комора на Р.М
  • Претседател на комисијата за предпристапување во Е.У за Р.М
  • Член на делегацијата од Република Македонија за пристапување во Светска трговска организација
  • Член на Европска Комисија во Стразбур-Лион групација за борба против транзитот на дрога
  • Член на делегација од Царинска управа на Р.М на годишни собранија на Светска царинска организација во Брисел
  • Член на делегација на Царинска управа на Р.М во Вашингтон, САД за продолжување на спогодбата за трговија на текстил


Социјални медиуми

Извор на информации
http://www.sec.mk/arhiva/2008_predvremeniparlamentarni/index/izborniorgani/sec/clenovi/alekdastevski.htm (27.05.2011)
Извор на фотографија
http://makedonijasilna.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html (27.05.2011)

Pin It