Слободан Илијевски

slobodan_ilijevskiСлободан Илијевски
Листа на кандидати на пратеници: Социјалдемократска унија - СДУ
Политичка партија: Социјалдемократска унија - СДУ
Изборна единица: 2
Реден број:1

Роден во 1955 г., во Скопје. Живее во Скопје.

Образование
Машински факултет - Скопје 1976-1980

Професионална кариера

  • Управител на Кончар Заварување Дооел од 2009 –
  •  Извршен Директор, Леснина инженеринг 2008 - 2009
  • Управител во РК Алати Дооел, во склоп на РК Контактори и релеи 2007 - 2008
  • Директор на Центар за монтажа и сервисирање, Директор на Техничка подршка во склоп на МТ-line, АД Македонски Телекомуникации 1999 до 2006
  • Раководител на конструктивно-технолошкиот сектор МЗТ- ФАМ 1981 - 1999


Партиски функции

Членства во организации

Социјални медиуми

Извор на информации
http://www.facebook.com/pages/Slobodan-Ilijevski/167262116668984?v=info (26.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sdu.org.mk/parlamenarni-izbori-2011/izborna-edinica-2 (26.05.2011)

Pin It