Елизабета Ристовска Петровска

Elizabeta_Ristovska_PetrovskaМ-р Елизабета Ристовска Петровска
Листа на кандидати на пратеници: Демократска десница
Политичка партија: Демократска десница
Изборна единица: 3
Реден број: 1

Роденa во 1965 г., во Скопје Живее во Скопје.

Образование

  • Магистер по Бизнис Администрација, University of Sheffield, affiliated with City College , Thessaloniki
  • Машински инженер, Машински факултет, Скопје


Професионална кариера

  • Основач и директор на консалтинг и тренинг центар 2003 - денес
  • Директор на Сектор за деловни комуникации и Мулти Бизнис Центар на Скопски саем 2005 – 2006
  • Партнер и директор на фирма за трговија на мало со производи за широка потрошувачка 2000 - 2003
  • Сопственик и менаџер на фирма за трговија на големо со производи за широка потрошувачка 1999 - 2000


Партиски функции

Членства во организации


Социјални медиуми


Извор на информации
Доставени информации од кандидатот
Извор на фотографија
Доставена фотографија од кандидатот

Pin It