Маринела Тушева

Marinela_TusevaМаринела Тушева
Листа на кандидати на пратеници: Коалиција СДСМ
Политичка партија: Социјалдемократски сојуз на Македонија (СДСМ)
Изборна единица: 3
Реден број: 3

Родена во 1983 г., во Штип. Живее во.

Образование

  • Посетува магистерски студии по меѓународна политика на правниот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје
  • Дипломирала на Педагошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје


Професионална кариера


Партиски функции

  • Претседател на СДММ од 2008
  • Портпарол на општинската организација на СДСМ – Штип 2006 - 2008
  • Член на Извршен одбор на локалниот клуб на СДММ – Штип 2005 - 2007


Членства во организации

Социјални медиуми
Facebook/profile

Извор на информации
http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=46&lId=1 (20.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=46&lId=1 (20.05.2011)

Pin It