Илија Китаноски

Ilija_kitanoskiИлија Китаноски
Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Политичка партија:  ВМРО-ДПМНЕ
Изборна единица: 5        
Реден број : 5

Роден во  1959 г., во Кичево.  Живее во.

Образование
Дипломирал на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје, 1983

Професионална кариера


Партиски функции

  • Член на централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од 1995-2005
  • Член е на извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од мај, 2004
  • Член на ВМРО-ДПМНЕ од 11.08.1990
  • Членства во организации


Социјални медиуми

Извор на информации
http://vmro-dpmne.mk/mk/zapis.asp?id=2823 (20.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/?ItemID=81EB04F7E731A8439A8F70F854C74110 (20.05.2011)

Pin It