Амди Бајрам

Amdi_BajramАмди Бајрам
Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Политичка партија:  Сојуз на Ромите на Македонија
Изборна единица: 2        
Реден број : 5

Роден во  1956 г., во Скопје.  Живее во Скопје.

Образование
Средно трговско училиште

Професионална кариера

  • Пратеник во Собрание на Р.М 1994-1998, 1998-2002, 2008-2012
  • Генерален директот на претпријатието „Шутекс“


Партиски функции

  • Претседател на Сојузот на Ромите на Македонија
  • Член на Партијата за целосна еманципација на Ромите


Членства во организации

Социјални медиуми
Facebook/fan page

Извор на информации
http://www.sobranie.mk/?ItemID=9A44934AA94E114CBDB148B4A82DB7D4 (19.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/?ItemID=9A44934AA94E114CBDB148B4A82DB7D4 (19.05.2011)

Pin It