Светлана Јакимовска

Svetlana_JakimovskaСветлана Јакимовска
Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Политичка партија:  ВМРО-ДПМНЕ
Изборна единица: 1    
Реден број : 5

Роденa во  1956 г., во Скопје.  Живее во Скопје.

Образование
Дипломирала на Правниот факултет „Јустинијан Први“ УКИМ, Скопје

Професионална кариера


Партиски функции

  • Заменик и копретседател на комисијата за социјални прашања, работни односи и вработеност
  • Заменик претседател на комисијата за правни работи; член на еконимскиот форум
  • Член на форумот за правни, политички прашања и судски систем и други
  • Член на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ и
  • Член на Извршниот комитет на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ


Членства во организации

Социјални медиуми

Извор на информации
http://www.sobranie.mk/?ItemID=B2FC27BFAABF2647B512869254C29470 (19.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/?ItemID=B2FC27BFAABF2647B512869254C29470 (19.05.2011)

Pin It