Павле Трајанов

Pavle_TrajanovПавле Трајанов
Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Политичка партија: Демократски сојуз (ДС)
Изборна единица: 4
Реден број : 4

Роден во 1952 г., во с. Радеш, Радовиш. Живее во.

Образование
Дипломиран правник со положен правосуден испит

Професионална кариера

  • Пратеник во Собранието на Р.М 2006-2008, 2008-2012
  • Министер за внатрешни работи 1998-1999


Партиски функции
Претседател на ДС

Членства во организации

Социјални медиуми

Извор на информации
http://www.sobranie.mk/?ItemID=42D2DFBB2AACA14EA0818B29CE286368 (19.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/?ItemID=42D2DFBB2AACA14EA0818B29CE286368 (19.05.2011)

Pin It