Арбен Џафери

Арбен Џафери (Arben Xhaferi)
Листа на кандидати на пратеници: ДПА (PDSH)
Политичка партија:  Демократска партија на Албанците
Изборна единица: 6       
Реден број : 2

Роден во 1948 г., во Тетово.  Живее во Тетово.

Образование
Завршил Филозофски факултет.

Професионална кариера

Партиски функции
Поранешен претседател на Демократската партија на Албанците до 2007.

Членства во организации

Социјални медиуми
Facebook/Fun club

Извор на информации
http://www.sobranie.mk/?ItemID=7BD078D9F9175349BE61CAC875D91080 (18.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/?ItemID=7BD078D9F9175349BE61CAC875D91080 (13.05.2011)

Pin It