Јагода Митревска

 

Јагода Митревска

Листа на кандидати на пратеници: Обединети за Македонија (ОМ)

Политичка партија: Обединети за Македонија (ОМ)

Изборна единица: 5

Реден број: 2

 

Роденa во 19 г., во . Живее во.

 

Образование

  • Докторски студии – Тамбовски државен универзитет, “Гаврило Романович Державин” Тамбов, Руска Федерација,Катедра за Меѓународни односи 2008
  • Постдипломски студии - Институт за Меѓународни односи “Тарас Шефченко”,Киев, Украина, Одбрана на државен испит  на 2007
  • Високо образование - Национален универзитет “Тарас Шефченко” Институтот за Меѓународни односи,Киев, Украина 2004

 

Професионална кариера

 

Партиски функции

 

Членства во организации

  • Основач на Здружение на граѓани за научно-образовна академска дејност “Свети Наум”, Охрид 2005
  • Член на Светската универзитетска асоцијација “Платон”,Патра, Грција со канцеларија во Благоевград – Бугарија 2003

 

Социјални медиуми

 

Извор на информации

http://www.slavinst.edu.mk/za-nas/nastavenkadar/doktoranti/97-jagodamitrevska.html (18.05.2011)

http://www.prespasky.com/index.php?option=com_content&view=article&id=209:2011-05-08-00-28-04&catid=55:2011-04-05-23-08-54&Itemid=100 (18.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.slavinst.edu.mk/za-nas/nastavenkadar/doktoranti/97-jagodamitrevska.html (18.05.2011)

 

Pin It