Вело Марковски

Вело Марковски

Листа на кандидати на пратеници: Обединети за Македонија (ОМ)

Политичка партија:  Обединети за Македонија (ОМ)

Изборна единица: 2

Реден број: 2

 

Роден во 19 г., во . Живее во.

 

Образование

 

Професионална кариера

  • Специјалист инфектолог
  • Управител на ЈСУ „Клиника за инфективни болести и фебрилни состојби“ Скопје од 1999-2002

 

Партиски функции

Член на Обединети за Македонија

 

Членства во организации

Претседател на комисија за здравство

 

Социјални медиуми

Facebook/profile

 

Извор на информации

http://www.infektivnaklinika.mk/klinika/Strucen_Kadar.htm (18.05.2011)

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=53096 (18.05.2011)

Извор на фотографија

http://kurir.mk/makedonija/partii/22178-OM-Na-lekarite-od-Metastaza-da-im-se-sudi-po-redovna-postapka (18.05.2011)

 

Pin It