Ванчо Костоски

Ванчо Костоски

Листа на кандидати на пратеници: ВМРО – Народна партија (ВМРО-НП)

Политичка партија: ВМРО – Народна партија (ВМРО-НП)

Изборна единица: 5

Реден број: 2

 

Роден во 1967 г., во Охрид. Живее во.

 

Образование

Дипломиран машински инжинер, Машински факултет – Скопје

 

Професионална кариера

  • Приватна фирма (градежништво) 2006-2009
  • Македонски телекомуникации Охрид - маркетинг 1999-2006
  • Комунален инспектор во Охрид 1997-1999

 

Партиски функции

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

 

Извор на информации

http://vmro-np.org.mk/?page_id=276 (18.05.2011)

Извор на фотографија

http://vmro-np.org.mk/?page_id=276 (18.05.2011)

Pin It