Валентина Делиманчева - Андреева

 

Валентина Делиманчева - Андреева

Листа на кандидати на пратеници: ВМРО – Народна партија (ВМРО-НП)

Политичка партија: ВМРО – Народна партија (ВМРО-НП)

Изборна единица: 3

Реден број: 2

 

Роденa во 1963 г., во Велес . Живее во Велес.

 

Образование

Дипломиран правник, Универзитет Св.Кирил и Методиј, Скопје

 

Професионална кариера

Вработена во Фонд за здравствено осигурување на Македонија – Подрачна служба Велес, раководител на подрачната служба 1999-2002, стручен соработник за права од здравствено осигурување од 2009

 

Партиски функции

  • Верифициран втор мандат како член на Совет на Општина Велес 14.04.2009
  • ВД-претседател на ВМРО-НП Велес 06.02.2009
  • Кандидат за пратеник на ВМРО-НП на парламентарните избори во 2006 год. во ИЕ -3
  • член на Совет на Општина Велес и координатор на советничка група 2005-2009
  • Член на ВМРО-НП од 12-ти месец 2004 г. и член на ЦК на ВМРО-НП

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

Facebook/profile

 

Извор на информации

http://vmro-np.org.mk/?page_id=268 (18.05.2011)

Извор на фотографија

http://vmro-np.org.mk/?page_id=268 (18.05.2011)

 

 

Pin It