Фијат Цаноски

 

Фијат Цаноски

Листа на кандидати на пратеници: Коалиција СДСМ

Политичка партија: Партија за Европска иднина - ПЕИ

Изборна единица: 5

Реден број: 2

 

Роден во  1960 г., во Струга.  Живее во Скопје.

 

Образование

  • Магистрирал на “Сесловенскиот универзитет“, во Нови Сад
  • Дипломирал на Економски факултет - Загреб

 

Професионална кариера

 

Партиски функции

Претседател на Партија за Европска иднина - ПЕИ од 2006

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

Facebook/profile

 

Извор на информации

http://www.sobranie.mk/default.asp?ItemID=9CC589F36494124980DC3717A13EB668 (17.05.2011)

http://www.pei.org.mk/pretsedatel.html (17.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.sobranie.mk/default.asp?ItemID=9CC589F36494124980DC3717A13EB668 (17.05.2011)

 

 

Pin It