Андреј Петров

 

Андреј Петров

Листа на кандидати на пратеници: Коалиција СДСМ

Политичка партија:  Социјалдемократски сојуз на Македонија (СДСМ)

Изборна единица: 4

Реден број: 2

 

Роден во  1971 г., во Скопје. Живее во Скопје.

 

Образование

  • Магистрирал на ВМА во Белград 2002
  • Специјализирал  на Медицинскиот факултет во Скопје, на предметот дерматовенерологија во периодот 1997-2000
  • Дипломирал на Медицинскиот факултет во Скопје во 1995

 

Професионална кариера

 

Партиски функции

  • Член на извршниот одбор на СДСМ 2006 до 2009
  • Секретар на ОО СДСМ Карпош во периодот од 2003 до 2005
  • Заменик шеф на Изборен штаб на ОО СДСМ Карпош на парламентарни избори 2002 година, шеф на Регионалниот изборен штаб на ИЕ 1 во 2006 година на парламентарни избори, шеф на Градскиот изборен штаб на претседателски и локални избори 2009
  • Член е на СДСМ од 1998

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

Facebook/fan page

 

Извор на информации

http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=51&lId=1 (17.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=51&lId=1 (17.05.2011)

 

 

Pin It