Руфи Османи

Руфи Османи (Rufi Osmani)
Листа на кандидати на пратеници: НДП (RDK)
Политичка партија:  Национална демократска прерордба
Изборна единица: 6       
Реден број : 1

Роден во 1960 г., во с. Чајле, Гостивар.  Живее во Гостивар.

Образование

Професионална кариера
Градоначалник на Општина Гостивар 2009-2013
Пратеник во Собранието на РМ 1994-1996
Градоначалник на Општина Гостивар 1996-1998

Партиски функции
Претседател на Национална демократска преродба

Членства во организации

Социјални медиуми
Facebook/Fun club

Извор на информации
http://www.rdk.org.mk/index.php/kryetari (13.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.rdk.org.mk/index.php/kryetari (13.05.2011)

Pin It