Владимир Талески

Владимир Талески

Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

Политичка партија: ВМРО-ДПМНЕ

Изборна единица: 5

Реден број :  2

 

Роден во  1959 г., во Кичево. Живее во Битола.

 

Образование

  • Докторант на националниот институт за историја на Република Македонија
  • Националната академија за театар и филм во Софија  - Театарска режија
  • Дипломиран актер - Факултет за драмски уметности-Скопје
  • Отсек-драмски актерж Филозофски факултет-Скопје,група- психологија – апсолвент

 

Професионална кариера

  • Градоначалник на Општина Битола од 2005
  • Актер во Битолскиот народен театар
  • Учество на театарски фестивали, пишување на текстови за театарски претстави и сценарија за ТВ, има релизирано голем број ТВ емисии, ТВ – серии,  за  различни редакции, режирал голем број театарски претстави итн.

 

Партиски функции

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

Facebook/group

 

Извор на информации

http://www.bitola.gov.mk/ (17.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.bitola.gov.mk/ (17.05.2011)

 

Pin It