Марјан Ристески

 

Марјан Ристески

Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

Политичка партија: ВМРО-ДПМНЕ

Изборна единица: 4

Реден број : 2

 

Роден во  1972 г., во Прилеп.  Живее во Прилеп.

 

Образование

Дипломиран економист, Економски факултет - Прилеп

 

Професионална кариера

  • Градоначалник на општина Прилеп 2005, 2009
  • Комунален инспектор во Локална самоуправа – општина Прилеп 1998-2005
  • Учесник е во воениот конфликт, со кој беше зафатена Република Македонија, и е еден од преживеаните по трагичниот настан кај месноста „Карпалак” 2001

 

Партиски функции

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

Facebook/group

 

Извор на информации

http://www.prilep.gov.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=283 (17.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.prilep.gov.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=163&Itemid=283 (17.05.2011)

 

Pin It