Мендух Тачи

Мендух Тачи (Menduh Thaçi)
Листа на кандидати на пратеници: ДПА (PDSH)
Политичка партија:  Демократска партија на Албанците
Изборна единица: 6       
Реден број : 1

Роден во 1965 г., во Тетово.  Живее во Тетово.

Образование
Дипломира на Медицинскиот факултет – стоматологија во Приштина.

Професионална кариера
Пратеник во Собранието на РМ 2008-2011
Пратеник во Собранието на РМ 2002-2006; 2006-2008

Партиски функции
Претседател на Демократската партија на Албанците

Членства во организации

Социјални медиуми

Извор на информации
http://gurra-pdsh.org (12.05.2011)

Извор на фотографија
http://gurra-pdsh.org (13.05.2011)

Pin It