Трајко Вељаноски

Trajko_VeljanovskiТрајко Вељаноски
Политичка коалиција: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Политичка партија: ВМРО-ДПМНЕ
Изборна единица: 2
Реден број : 2

Роденa во 1962 г., во Скопје. Живее во Скопје.

Образование
Дипломира на Правниот факултет " Јустинијан Први " при Универзитетот " Свети Кирил и Методиј " во Скопје 1987

Професионална кариера
Пратеник во Собранието на Р.M 2006
Приватна адвокатска канцеларија 2003
Заменик Министер во Министерството за Правда 2001 - 2002, Потсекретар во министерството за Правда 1999 - 2001

Партиски функции

Членства во организации
Член е на ВМРО-ДПМНЕ од 1993, тој е и специјален советник за правни работи на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ

Социјални медиуми

Извор на информации
http://www.vmro-dpmne.org.mk/mk/zapis.asp?id=2805 (11.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/?ItemID=E96EC35CDE61FE4BB65CFC0F202AAD97 (11.05.2011)

Pin It