Владимир Ѓорчев

Vladimir_GjorcevВладимир Ѓорчев
Листа на кандидати на пратеници: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
Политичка партија: ВМРО-ДПМНЕ
Изборна единица: 3
Реден број 1

Роден во 1978 г., во Скопје Живее во Скопје.

Образование
Дипломирал на Правен факултет - Политички студии во Скопје

Професионална кариера
Пратеник во Собранието на Република Македонија од 2008

Партиски функции

  • Член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ
  • Портпарол 2001-2004
  • Раководител на Службата за односи со јавноста 2001-2003
  • Член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ 1997-2000
  • Претседател на Комисијата за надворешни работи 2002-2003
  • Ко-претседател на Комисијата за меѓународна соработка 2004
  • Член на Републичкиот изборен штаб (РИШ) на парламентарните избори 1998 и 2002 претседателските избори 1999 и 2004 год., и локалните избори 2000 и 2005
  • Член на Форумот за политички систем
  • Член на Комисијата за односи со медиумите
  • Координатор на задграничните комитети на ВМРО-ДПМНЕ


Членства во организации
Потпретседател и еден од основачите на „Младинскиот евроатлантски форум" – МЕАФ

Социјални медиуми


Извор на информации
http://www.sobranie.mk/default.asp?ItemID=C7FCD63607004647A330A171381C70A9 (10.05.2011)
http://www.vmro-dpmne.org.mk/mk/zapis.asp?id=2820 (10.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sobranie.mk/default.asp?ItemID=C7FCD63607004647A330A171381C70A9 (10.05.2011)

Pin It