Миле Јакимовски

Mile-Jakimovski-320x256Миле Јакимовски

Листа на кандидати на пратеници: ВМРО – Народна партија (ВМРО-НП)

Политичка партија: ВМРО – Народна партија (ВМРО-НП)

Изборна единица: 4

Реден број:1

Роден во 1967 г., во Скопје. Живее во Скопје.

Образование

Магистер по шумарство

Професионална кариера

Вработен во министерство за Земјоделство шумарство и водостопанство: помошник на министерот, директор на државниот инспекторат по шумарство, државен советник и државен секретар во истото министерство 1998-2003

Партиски функции

  • Шеф на Републички Изборен штаб за Локалните Избори 2009
  • Член на Извршниот Комитет на ВМРО-Народна партија 2007
  • Потпретседател на Општински Комитет Куманово и Член на ЦК 2003-2004
  • Член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ 2003-2004
  • Кандидат за Пратеник на Парламентарните избори во ИЕ 2 2002 и 2006
  • Член е на ВМРО-ДПМНЕ од 1994 година

Членства во организации

Социјални медиуми

Facebook/profile

Извор на информации

http://vmro-np.org.mk/?attachment_id=301 (11.05.2011)

Извор на фотографија

http://vmro-np.org.mk/?attachment_id=301 (11.05.2011)

Pin It