Стевче Јаќимовски

stevcho-jakimovskiСтевче Јаќимовски

Листа на кандидати на пратеници: Коалиција СДСМ

Политичка партија: Социјалдемократски сојуз на Македонија (СДСМ)

Изборна единица: 3

Реден број:1

Роден во 1960 г., во Подржи коњ, Крива Паланка. Живее во Скопје.

Образование

Дипломирал на Економскиот факултет во Скопје 1987

Професионална кариера

  • По завршувањето на мандатот е вработен во своја приватна фирма
  • Министер за труд и социјална политика бил од декември 2004
  • Mинистер за економија во Владата на Република Македонија 2003
  • Градоначалник на општина Карпош 2000
  • Работи како приватен стопанственик, а од јануари 1992 година станал директор на Катланово-Турс
  • Стручно-политички работник во претседателството на Младина на Југославија, октомври 1988 - мај 1990
  • Волонтер, новинар во спортската редакција на Радио Скопје, јануари-јуни, 1988 година, потоа во информативно-политичката редакција на втората програма на Радио Скопје, јуни-октомври 1988 година

Партиски функции


Членства во организации

Поранешен репрезентативец на Македонија во карате и петкратен републички првак

Социјални медиуми

Facebook/profile

Извор на информации

http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D0%B2%D1%87%D0%B5_%D0%88%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8 (11.05.2011)

http://www.karpos.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=59 (11.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.karpos.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=59 (11.05.2011)

Pin It