Радмила Шеќеринска

Radmila_SekerinskaРадмила Шеќеринска

Листа на кандидати на пратеници: Коалиција СДСМ

Политичка партија: Социјалдемократски сојуз на Македонија (СДСМ)

Изборна единица: 1

Реден број: 1

Роденa во 1972 г., во Скопје. Живее во Скопје.

Образование

  • Магистер е по меѓународни односи на Fletcher School of Law and Diplomacy,САД.
  • Дипломира на Електротехничкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје.

Професионална кариера

Партиски функции

  • Претседател на СДСМ 2007-2008
  • Потпретседател на ЦО СДСМ 1998-2006
  • Портпарол на СДСМ 1997-1999
  • Член на Претседателство на ЦО СДСМ 1992-1998

Членства во организации


Социјални медиуми

Facebook/profile

Извор на информации

http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=46&lId=1 (11.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.sobranie.mk/?ItemID=5271DC0CECD6D641BD686CC8C6D67F68 (11.05.2011)

Pin It