Ристо Пенов

Ристо Пенов
Листа на кандидати на пратеници: ЛДП – Либерално демократска партија
Политичка партија:  ЛДП
Изборна единица: 2        
Реден број: 1

Роден во 1957 г., во Велес. Живее во Скопје.

Образование

  • Постдипломски студии на Правен факултет при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" 1990
  • Дипломира на Економски факултет при Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" – Скопје 1979
  • Гимназија "Раде Јовчевски - Корчагин" – Скопје 1975


Професионална кариера


Партиски функции

  • Член на ИО на ЛДП 2011
  • Претседател на ЛДП  1999
  • Потпретседател на ЛДП  1997
  • Секретар на Демократска Партија се до нејзино фузионирање со Либерална Партија 1993


Членства во организации

Социјални медиуми

Извор на информации

http://www.ldp.org.mk/Pratenik3.asp (10.05.2011)
http://www.skopje.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=73 (10.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.ldp.org.mk/Pratenik3.asp (10.05.2011)

Pin It