Љубисав Иванов - Ѕинго

Љубисав Иванов - Ѕинго

Политичка коалиција: Коалиција ВМРО-ДПМНЕ

Политичка партија: Социјалистичка партија на Македонија (СПМ)

Изборна единица: 3

Реден број : 2

 

Роден во 1936 г., во Кратово. Живее во Кратово.

 

Образование

Дипломиран рударски инженер - Белград

 

Професионална кариера

  • Пратеник во Собранието на РМ
  • Пратеник во Сојузното собрание во поранешна СФРЈ
  • Генерален директор на Рударско-геолошкиот комбинат "СИЛЕКС" Кратово, 40 години

 

Партиски функции

Член и претседател на Социјалистичката партија на Македонија (СПМ)

 

Членства во организации

 

Социјални медиуми

 

Извор на информации

http://www.spm.org.mk/?q=node/8 (11.05.2011)

Извор на фотографија

http://www.spm.org.mk/?q=node/8 (11.05.2011)

 

Pin It