Традиционални општини 2017 - анализа

Падна бројот на „традиционални“ општини од 28 на 15 каде истата партијата победувала на трите последни локални избори. По изборите во 2017 година, речиси пола од овие општини се на ДУИ - 7, ВМРО-ДПМНЕ - 5, СДСМ - 2 и една оппштина за ДПТМ.

tradicionalni 2017

Pin It