Споредба на резултатите за градоначалник и за советници на Град Скопје

МЦМС направи споредба на резултатите објавени во истражувањето на јавното мислење на тема: „Локални избори 2017 – Рејтинзи на кандидатите за градоначалник на Скопје и на листите за советници“ (објавено на 9 октомври 2017 година) и резултатите од локалните избори објавени од страна на Државната изборна комисија (ДИК) објавени на 17 октомври 2017 година, на 100% избројани гласачки ливчиња. Споредбата е предмет на овој документ и се однесува на кандидатите за градоначалници и советничките листи за градот Скопје. Покрај споредбата, ги презентираме и отстапките на предвиденото со реалното.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2017 – СПОРЕДБА НА РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И ЗА СОВЕТНИЦИНА ГРАД СКОПЈЕ (PDF)

Истражувањето беше дел од проектот „Топ тема на ваша страна“ подржана од УСАИД. Анкетата ја спроведе агенцијата М-проспект.

Pin It