Вкупен број на освоени советнички мандати

Во советите на општините во Македонија и градот Скопје, граѓаните избраа 545 советници од СДСМ, 429 од ВМРО-ДПМНЕ, 133 од ДУИ, 63 од Беса и 60 од АнА. Во советите ќе има и 71 претставници од останатите 11 партии и 35 независни кандидати.

Каква е распределбата на мандати и гласови по општини може да погледнете на следниот линк http://bit.ly/sovetnici

sovetnicki mandati

Pin It