Резултати од прв круг Локални избори 2017 - мапа

По првиот изборен круг СДСМ го освои градоначалничкото место во 37 општини и градот Скопје, ВМРО во 3 општини, ДУИ во две, еден од ДПТМ и две општини ќе бидат управувани од независни кандидати. Арачиново и Битола се двете општини кои ќе бидат водени од жена градоначалник во наредните четири години.

prv krug 2017

Pin It