Кандидатите за Чаир - инфографик

Споредба на изборните програми за општина Чаир: Што ветуваат кандидатите?

Во Чаир поддршка бараат Висар Ганиу од ДУИ и Зеќирија Ибрахими од БЕСА. Првиот е поддржан од СДСМ и во првиот круг имаше предност од околу 1.600 гласови, додека БЕСА за вториот круг влезе во коалиција со Алијансата на Албанците. Дали и покрај ваквите коалиции сепак изборните програми ќе бидат пресудни во изборот на новиот градоначалник?

kandidatite za cair

Pin It