10 најбогати кандидати (според анкетен лист)

94 од кандидатите кои се во моментов на некаква функција имаат поднесено анкетен лист. Ги издвоивме десетте „најтешки“ според вредноста на анкетниот лист. Од најбогатите десет, седум се градоначалници, двајца министри и еден пратеник. Нивното богатство тежи колку на останатите 74 кандидати функционери кои имаат поднесено анкетен лист.

Анкетниот лист на Ратко Димитровски од ВМРО-ДПМНЕ (актуелен градоначалник на Кочани) има вкупна вредност од 216 милион денари.

anketni listovi

Pin It