Родова застапеност меѓу кандидатите за градоначалници во Скопје

Само три кандидатки ќе се најдат во битката за градоначалничко место во скопските општини.

За Град Скопје ќе се соочат Марија Јонес од Левица и Нафие Селмани од Движење БЕСА, додека во Чаир ВМРО ја предлага Нермин Теловска.

Дали по овие избори ќе се зголеми или намали бројот на градоначалнички?

skopski kandidati

Pin It