Сади Беџети (Sadi Bexheti)

Политичка партија: ДПАsadibedzeti

Општина: Тетово

Програма: /

Роден е во 1957, во Лисец, Тетово.

 

Образование

 • Доктор на медицински науки, Загреб

 

Професионална кариера

 • Градоначалник на општина Тетово (2009-2013)
 • Претседател на интеруниверзитетска конференција на РМ (2009)
 • Ректор на Тетовскиот Универзитет (2009)
 • Универзитетски професор (2006)
 • Ректор на Тетовскиот Универзитет (2006)
 • Раководител на катедрата за анатомија, Приштина (2004-2006)
 • Продекан за финасии на Факултет за Медицина, Приштина (2000-2004)
 • Декан на Медицинскиот Факултет, Тетово (2000-2002)
 • Редовен професор по Анатонија, Медицински Факултет, Приштина (2000)
 • Нередовен професор по Анатонија, Медицински Факултет, Приштина (1994-2000)
 • Доцент по Анатомија, Медицински Факултет, Приштина (1988-1994)
 • Асистент , Медицински Факултет, Приштина (1986-1988)

 

Членства во организации

 /

 

Интернет страна

/

 

Социјални медиуми

Facebook/fan page

 

Извор на информации
http://www.tetova.gov.mk/al/k/20/64.html (11.03.2013)
Извор на фотографија
http://images.botasot.info/uploads/largea_201111041354041361048796.jpg (11.03.2013)

Pin It