Руфи Османи (Rufi Osmani)

Политичка партија: НДПrufiosmani

Општина: Гостивар

Програма: преземи PDF

Роден во 1960 г., во Гостивар.

 

Образование

  • Доктор по економски науки

 

Професионална кариера

  • Градоначалник на општина Гостивар (2009- 2013)
  • ЈИЕ- Универзитет ( во тек)
  • Приватен бизнис Адриан (во тек)
  • Професор во Тетовскиот универзитет (1994 – 2003)
  • Градоначалник на општина Гостивар (1996- 1998)
  • Пратеник во Собранието на Република Македонија (1994-1996)

 

Членства во организации

 /

 

Интернет страна

/

 

Социјални медиуми

Facebook/Profile
Facebook/fan page

 

Извор на информации
http://www.rdk.org.mk/kryetari (11.03.2013)
Извор на фотографија
http://zhurnal.mk/data/news/rufiosmani.jpg (11.03.2013)

 

Pin It