Зоран Заев

Политичка партија: СДСМZoran Zaev

Општина: Струмица

Програма: преземи PDF

Роден во 1974 г., во Струмица. Живее во Струмица.

 

Образование

  • Во моментов е запишан на постдипломски студии по монетарна економија и финансии на Економски факултет во Скопје
  • Дипломирал на Економскиот факултет – Скопје во 1997

 

Професионална кариера

  • Пратеник во Собранието на Р.M во 2003
  • Градоначалник на Општина Струмица 2005 и повторно во 2009
  • Пратеник во Собрание на Р.М во 2003
  • Претедател на управниот одбор на ЈПКД „Комуналец" – Струмица 2000-2003
  • Член на управен одбор на штедилницата „Пеон" 1998 – 200, како и на Управен одбор на Индустријата за градежни материјали "Еленица" 2001 – 2003
  • Вработен во „Тргопродукт" – Струмица во периодот од 1997-2003, а од 2001 бил и директор на истото претпријатие

 

Членства во организации

 /

 

Интернет страна

/

 

Социјални медиуми

Facebook/fan page
Twitter

 

Извор на информации
http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=50&lId=1 (11.05.2011)
Извор на фотографија
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-ash1/v2350/107/35/66035312931/n66035312931_2253577_7091.jpg?dl=1 (11.05.2011)

Pin It