Марјан Ристески

Политичка партија: ВМРО-ДПМНЕMarjanRistevski

Општина: Прилеп

Програма: преземи PDF

Роден во 1972 г., во Прилеп. Живее во Прилеп.

 

Образование

  • Дипломиран Економист, Економски факултет во Прилеп

 

Професионална кариера

  • Градоначалник на општина Прилеп, 2005
  • Учесник во воениот конфликт, со кој беше зафатена Република Македонија во 2001-та, и е еден од преживеаните по трагичниот настан кај месноста „Карпалак”.
  • Комунален инспектор во Локална самоуправа – општина Прилеп, 1998-2005

 

Членства во организации

  • Член на Управниот одбор на ЗЕЛС, 2005-2012
  • Член е на Зaедничкиот Консултативен Комитет ЕУ – Македонија
  • Член на Здружение Карпалак - Прилеп и
  • Претседател на Економскиот Совет - Прилеп

 

Интернет страна

http://marjanristeski.mk

 

Социјални медиуми

Facebook/fan page
Twitter

 

Извор на информации
http://marjanristeski.mk (11.03.2013)
Извор на фотографија
http://marjanristeski.mk (11.03.2013)

Pin It