Александар Петрески

Политичка партија: СДСМAleksandarPetreski

Општина: Охрид

Програма: преземи PDF

Роден во 1964 г., во Струга. Живее во Охрид.

 

Образование

  • Дипл.сообраќаен инженер,  Универзитет "Св.Климент Охридски"-Електротехнички факултет

 

Професионална кариера

  • Градоначалник на град Охрид во два мандата првиот од 2005-2009 и вториот од 2009-2013.
  • Прв човек на општинското Јавно претпријатие "Охридски комуналец"- Охрид, 2003-2005
  • Основач на приватна фирма 1999-2003
  • Директор на "Транспорт и механизација" – ЕМО до 1999
  • Вработен во ЕМО

 

Членства во организации

 /

 

Интернет страна

/

 

Социјални медиуми

/

 

Извор на информации
http://www.ohrid.gov.mk/index.asp?novostiID=54 (11.03.2013)
Извор на фотографија
http://www.ohrid.gov.mk/index.asp?novostiID=54 (11.03.2013)

Pin It