Андреј Петров

Политичка партија: СДСМandrej petrov

Општина: Карпош

Програма: преземи PDF

Роден во 1971 г. во Скопје. Живее во Скопје.

 

Образование

  • Магистрирал на ВМА во Белград 2002
  • Специјализирал на Медицинскиот факултет во Скопје, на предметот дерматовенерологија во периодот 1997-2000
  • Дипломирал на Медицинскиот факултет во Скопје во 1995

 

Професионална кариера

  • Пратеник во Собранието на Р.М и шеф на делегацијата на Собранието на РМ во ОБСЕ од 2008-2012, 2011-2015
  • Претседател на Заедницата на единици на локална самоуправа (ЗЕЛС), а воедно ја вршел и функцијата шеф на делегацијата на Македонија во Конгресот на локални и регионални власти на Советот на Европа од 2005-2008
  • Градоначалник на Општина Карпош од 2003-2008
  • Специјалист-консултант е на болницата Ремедика во Скопје
  • Вработен во Клиниката за дерматовенерологија од 1996

 

Членства во организации

 /

 

Интернет страна

www.andrejpetrov.mk

 

Социјални медиуми

Facebook/fan page

Twitter

 

Извор на информации
http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=51&lId=1 (17.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.sdsm.org.mk/Default.aspx?mId=51&lId=1 (17.05.2011)

Pin It