Љубомир Груевски

Политичка партија: НДМ

Општина: Битола

Програма: /

Роден во 1949 г., во Гевгелија. Живее во Битола.Lubomir Gruevski

 

Образование

 • Дипломира на Филолошкиот Факултет во Белград и Филозофскиот факултет во Скопје, 1971

 

Професионална кариера

 • Професор во гимназија
 • Уредник во издвачки куќи
 • Директор на Хераклеја Линкестис - антички локалитет (во близина на Битола)
 • Директор на Народниот театар (Битола)
 • Организира и води меѓународната поетска манифестација Хераклејски поетски свечености (ХПС), 2006
 • Организатор на првата мултимедијална колонија “Отешево 2003“
 • Основач на Творечката асоцијација како асоцијација на уметници и творци од сите уметнички и творечки дисциплини, 2001
 • Основач и директор и главен уредник на приватната издавачка куќа „Артерос“, 1993
 • Списанието за уметност и култура на младите од Македонија „ЗА“, 1983

 

Членства во организации

 • Член на Друштвото на писателите на Македонија, 1989

 

Интернет страница

/

 

Социјални медиуми

Facebook/fan page

 

Извор на информации
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%89%D1%83%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8 (12.03.2013)
Извор на фотографија
http://www.facebook.com/pages/Site-so-se-za-Ljubomir-Gruevski/116978964998331 (12.03.2013)

Pin It