Владимир Талески

Политичка партија: ВМРО-ДПМНЕ

Општина: Битола

Програма: преземи PDFvladimirtalevski

Роден во  1959 г., во Кичево. Живее во Битола.

 

Образование

  • Докторант на националниот институт за историја на Република Македонија, Националната академија за театар и филм во Софија - Театарска режија
  • Дипломиран актер - Факултет за драмски уметности-Скопје, Отсек-драмски актер
  • Филозофски факултет-Скопје,група- психологија – апсолвент

 

Професионална кариера

  • Градоначалник на Општина Битола од 2005
  • Актер во Битолскиот народен театар
  • Учество на театарски фестивали, пишување на текстови за театарски претстави и сценарија за ТВ, има релизирано голем број ТВ емисии, ТВ – серии, за различни редакции, режирал голем број театарски претстави итн.

 

Членства во организации

 /

 

Интернет страна

/

 

Социјални медиуми

Facebook/profile
Facebook/fan page

 

Извор на информации
http://www.bitola.gov.mk/ (17.05.2011)
Извор на фотографија
http://www.bitola.gov.mk/ (17.05.2011)

Pin It