Пријави неправилности

Не се воздржувајте да ги пријавите неправилностите на изборниот процес што сте ги забележале. Доколку не сте сигурни дали станува збор за нерегуларност, проверете на Листата на нерегуларности.

Нерегуларностите можете да ги пријавите на https://mojotizbor.crowdmap.com/main. Изберете една од опциите: пријавете од вашиот iPhone или Android; испратете tweet со хаштаг: #prijavi или email на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или едноставно пополнете го формуларот на нашата веб страница.

www.mojotizbor.mk

Активните и одговорни граѓани не чекаат некој друг да им ги реши проблемите, самите бараат решенија. Идентификувањето на неправилностите е првиот чекор за нивно надминување. Надминувањето на проблемите во изборниот процес е еден од факторите што ќе придонесе за фер и демократски избори. Сите можеме да придонесеме за тоа. Пријавете ги неправилностите.

Pin It