Формирај своја владина коалиција

Интерактивен график за симулација на владина коалиција. На графикот се претставени бројот на мандати освоен од секоја од партиите. Со селекција на партиите можете да ги видите сите опции за формирање на идна владина коалиција од минимум 61 пратеник.